Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Gigantische files door boze kermisexploitanten

07-11-2017, 14.02 uur

Woedende kermisexploitanten hebben maandag voor veel overlast gezorgd in Frankrijk. De kermismensen zijn kwaad vanwege het annuleren van een grote kerstmarkt in Parijs, waardoor ze omzet mislopen. Uit wraak besloten ze meerdere belangrijke toegangswegen af te sluiten met hun vrachtwagens.

Tussen 10.00 en 13.00 uur blokkeerden de kermisondernemers drie van de vier rijstroken bij het drukke verkeersknooppunt Porte Maillot in Parijs. Ook bij Porte d'Asnières en Noisy-le-Grand werden rijstroken afgesloten. Dat zorgde voor ruim vierhonderd kilometer file.

De traditionele kerstmarkt op de Champs-Élysées in Parijs gaat deze winter voor het eerst in negen jaar niet door. Volgens het stadsbestuur was het evenement "te middelmatig en te commercieel". Men sprak over een "gastronomische en esthetische ramp".

Organisator Marcel Campion (77) is woest. "We kunnen geen kant meer op, de kermis wordt uitgeroeid in Parijs", vertelt hij aan regionale media. Hij heeft nieuwe acties aangekondigd. De gemeente houdt echter voet bij stuk. "Wij wijken niet voor chantage, de kerstmarkt gaat niet door", luidt de reactie.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be