Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Holland

'Vrouwonvriendelijke reclame Walibi moet verboden worden'

07-11-2017, 13:05 uur | Reacties

Een bezorgde vrouw heeft een officiële klacht ingediend over een Halloween-reclame van Walibi Holland. In een tv-commercial van het attractiepark is te zien hoe mascotte Eddie de Clown een vastgebonden vrouw overgiet met benzine. Vervolgens steekt hij haar in brand.

"In een wereld waarin deze dingen helaas echt gebeuren en vrouwen onderdrukt, mishandeld en misbruikt worden, vindt de klaagster deze beelden zeer ongepast", staat in een verslag van de Reclame Code Commissie.

ZIE OOK: Petitie tegen Halloween-reclames Toverland: 'Kinderen voelen zich niet meer veilig'

"Om die reden is de uiting wat de klaagster betreft in strijd met de goede zeden, zet het vrouwenonderdrukking in een verkeerd daglicht en moet deze reclame verboden worden."

In een reactie op de klacht heeft Walibi laten weten dat het Halloween-festival "volledig gebaseerd is op fictie". De Reclame Code Commissie geeft het pretpark gelijk. Hoewel er volgens de reclamewaakhond inderdaad een "angstaanjagende sfeer" gecreëerd wordt, is het duidelijk dat het om een reclame gaat. "Er is sprake van een filmische, niet realistische vormgeving."

Bovendien worden jonge kinderen waarschijnlijk niet met de gruwelijke beelden geconfronteerd. De spot was alleen na 20.00 uur te zien. De commissie wil niet zeggen of de uiting in strijd is met de goede smaak of het fatsoen, "gelet op het subjectieve karakter van deze criteria".ZIE OOK: Bezorgde moeder vindt Walibi's Halloween-mascotte Eddie de Clown te eng

Reacties
Bijdrage