Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Vrouw (26) loopt gehoorschade op door halloweenacteur in pretpark

03-11-2017, 12.29 uur

Een 26-jarige vrouw heeft gehoorschade opgelopen tijdens een dagje uit in het Belgische pretpark Bellewaerde. Sofie van der Cruysse uit Gent bracht vorige week vrijdag een bezoek aan het Halloween-evenement Fiësta Mortal. Daar vuurde een acteur zijn neppistool vlakbij haar hoofd af.

"Goedbedoeld misschien, maar van veel te dichtbij", vertelt Van der Cruysse aan Vlaamse media. "Echt onverantwoord. Het geluid was oorverdovend en er schoot een hevige pijn door mijn oor die nu nog niet helemaal weg is. Urenlang bleef het ook piepen in mijn oor."

De vrouw hoort naar eigen zeggen geen scherpe tonen meer. "Later zagen we hoe die acteur nog eens schoten loste in het midden van een groep andere mensen. Ze grepen allemaal naar hun oren en schreeuwden het uit van de pijn."

Omdat de pijn en het gepiep niet overgingen, meldde het slachtoffer zich enkele dagen later bij de oorarts in het ziekenhuis. Die vertelde haar dat de gehoorschade permanent is.

Een woordvoerder van Bellewaerde laat aan Looopings weten dat er inmiddels contact is opgenomen met de vrouw. "We starten een onderzoek op om na te gaan wat er precies is gebeurd." Het pretpark benadrukt dat veiligheid in het park de belangrijkste prioriteit is. "We betreuren ten zeerste dat de strenge veiligheidsmaatregelen dit incident niet konden voorkomen."

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be