Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Wordt Disneyland Paris te duur? 'De prijs zou best hoger kunnen'

02-11-2017, 19.44 uur

De entreeprijzen van Disneyland Paris gaan morgen omhoog. Voor één dag toegang tot beide Disney-parken betalen bezoekers dan 99 euro aan de kassa, een stijging van 10 procent ten opzichte van eerder dit jaar. Wordt het populaire pretparkresort daarmee te duur? Twee gerenommeerde Nederlandse toerisme-experts denken van niet.

"Voor Nederlanders is 99 euro een gigantisch bedrag", geeft Reinoud van Assendelft de Coningh toe. De attractiespecialist was in het verleden onder meer hoofd commerciële zaken bij de Efteling. "Maar dat komt omdat wij gewend zijn aan heel lage entreeprijzen, zeker vergeleken met landen als Duitsland en Amerika."

De prijsstijging bij Disneyland Paris is volgens de deskundige best te verantwoorden. "Men heeft aangekondigd enkele miljarden euro's te gaan investeren. Dat moet ergens van betaald worden." Hij vergelijkt de toegangsprijs met een kaartje voor een musical. "Daarvoor betaal je ook al snel 90 euro en dan sta je na tweeënhalf uur weer buiten. In Disneyland ben je minstens acht uur zoet."

Trendwatcher Hans van Leeuwen vermoedt dat het plafond bij Disneyland Paris nog lang niet bereikt is. "De prijs zou nog best hoger kunnen. Gezien alle aangekondigde investeringen, verwacht ik dat we binnen enkele jaren 125 euro betalen voor een kaartje. Deze verhoging naar 99 euro is alvast een aanloop daarnaartoe."

Van Leeuwen denkt dat veel bezoekers best bereid zijn om de hoofdprijs te betalen. "Op het gebied van de gastvrijheid is er de afgelopen jaren al veel verbeterd." Van Assendelft de Coningh: "Disney moet het nu wel waar gaan maken, anders prijzen ze zichzelf misschien uit de markt."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be