Zoologisk Have

Wachtlijst voor dode paarden in Deense dierentuin

25-10-2017, 13.04 uur | Reacties

Het blijkt in Denemarken heel populair te zijn om een overleden paard te schenken aan een dierentuin. Dierenpark Zoologisk Have in Kopenhagen krijgt zo veel dode paarden aangeboden om te voeren aan de leeuwen, dat er nu een wachtlijst is ingesteld.

Dat melden Deense media. Als paardeneigenaren ervoor kiezen om hun dode dieren op te laten halen door een gespecialiseerd bedrijf, kost dat al snel 500 euro. De dierentuin doet het gratis. Het paardenvlees belandt vervolgens als voer in het verblijf van de leeuwen.


ZIE OOK: Burgers' Zoo verdedigt voeren van zebra aan de leeuwen

De herfst is de drukste periode van het jaar, weet een voorlichter van het park. "Eigenaren gunnen hun oude paard vaak nog één zomer op het land. Maar als het dier in het najaar terug naar binnen moet, kiezen ze ervoor om hem te laten inslapen. En dan bellen ze ons."

Inmiddels bedraagt de wachttijd zes maanden. Overigens krijgen de leeuwen in Zoologisk Have niet alleen paardenvlees voorgeschoteld. "We wisselen graag af met konijnen, kalveren en af en toe een geit of een zebra", aldus de woordvoerder.

ZIE OOK: Bizar: dierentuinen voeren huisdieren van bezoekers aan tijgers

Reacties