Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort maakt leeuwin af na gevecht

21-10-2017, 14.38 uur

DierenPark Amersfoort heeft een leeuwin laten inslapen. Na een gevecht met een andere leeuw raakte het dier ernstig gewond. Er was geen zicht op herstel, laat de dierentuin weten op Facebook. Daarom werd ze afgemaakt.

Verzorgers troffen de leeuwin vrijdagochtend met een gewonde poot aan in het verblijf. Na overleg met de dierenarts werd Lewa overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit in Utrecht. Uit een scan bleek dat de leeuwin een dwarslaesie had opgelopen, in combinatie met een zeer gecompliceerde botbreuk.

"Met het oog op het dierenwelzijn hebben wij daarom besloten om de leeuwin te laten inslapen", staat in een verklaring van het park. "Een volwaardig leven was niet meer mogelijk voor het roofdier." Men spreekt over "verdrietig nieuws".

Lewa woonde sinds afgelopen zomer in de dierentuin, met haar zussen Sabi en Zaila. Ze is afkomstig uit GaiaZOO in Kerkrade.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be