Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Zorginstelling vreest voor geluidsoverlast door nieuwe achtbaan

17-10-2017, 22:46 uur | Reacties

Een zorginstelling in Emmen heeft een bezwaar ingediend tegen de komst van een achtbaan in dierenpark Wildlands. De nieuwe rollercoaster komt te liggen op minder dan 1200 meter van het behandelcentrum PsyQ, waar mensen met psychiatrische stoornissen worden opgevangen. Er wordt gevreesd voor geschreeuw en gegil van bezoekers.

Veel patiënten zijn gevoelig voor geluidsprikkels, vertelt locatiemanager Marleen Gerrits aan nieuwssite Emmen.nu. "We werken met mensen die last hebben van trauma's en angststoornissen. De achtbaan komt pal tegenover ons te staan en het volume en het soort geluid kunnen voor onze cliënten behoorlijk vervelend zijn." Medewerkers zijn bovendien bang dat ze hun werk straks niet meer goed kunnen doen.

ZIE OOK: Wildlands Emmen bouwt dubbele boomerang coaster

Wildlands Adventure Zoo Emmen opent volgend jaar een dubbele family boomerang coaster van twintig meter hoog. Passagiers kunnen tegen elkaar racen. Treinen gaan zowel voor- als achteruit. De topsnelheid is nog niet bekend.

De gemeente Emmen heeft het bezwaar van PsyQ inmiddels verworpen. Uit metingen zou blijken dat het geluidsniveau keurig binnen de perken blijft. De zorginstelling beraadt zich momenteel op eventuele vervolgstappen. "Wellicht willen de gemeente en Wildlands meewerken aan het plaatsen van een geluidswal tussen de attractie en ons kantoor", aldus Gerrits.

ZIE OOK: Buurtbewoners maken bezwaar tegen nieuwe achtbaan Wildlands Emmen

Reacties
Bijdrage