Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Zorginstelling vreest voor geluidsoverlast door nieuwe achtbaan

17-10-2017, 22.46 uur

Een zorginstelling in Emmen heeft een bezwaar ingediend tegen de komst van een achtbaan in dierenpark Wildlands. De nieuwe rollercoaster komt te liggen op minder dan 1200 meter van het behandelcentrum PsyQ, waar mensen met psychiatrische stoornissen worden opgevangen. Er wordt gevreesd voor geschreeuw en gegil van bezoekers.

Veel patiënten zijn gevoelig voor geluidsprikkels, vertelt locatiemanager Marleen Gerrits aan nieuwssite Emmen.nu. "We werken met mensen die last hebben van trauma's en angststoornissen. De achtbaan komt pal tegenover ons te staan en het volume en het soort geluid kunnen voor onze cliënten behoorlijk vervelend zijn." Medewerkers zijn bovendien bang dat ze hun werk straks niet meer goed kunnen doen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen opent volgend jaar een dubbele family boomerang coaster van twintig meter hoog. Passagiers kunnen tegen elkaar racen. Treinen gaan zowel voor- als achteruit. De topsnelheid is nog niet bekend.

De gemeente Emmen heeft het bezwaar van PsyQ inmiddels verworpen. Uit metingen zou blijken dat het geluidsniveau keurig binnen de perken blijft. De zorginstelling beraadt zich momenteel op eventuele vervolgstappen. "Wellicht willen de gemeente en Wildlands meewerken aan het plaatsen van een geluidswal tussen de attractie en ons kantoor", aldus Gerrits.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be