Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Stichting Artisklas Haarlem

Slecht nieuws voor kleinste dierentuin van Nederland

16-10-2017, 20.19 uur

De toekomst ziet er somber uit voor de kleinste dierentuin van Nederland. Een grote sponsor van de zogeheten Artisklas in Haarlem is afgehaakt. Mocht er geen nieuwe sponsor gevonden worden, dan zou het parkje in de financiële problemen kunnen komen.

Dat melden regionale media. Sinds 2003 mag Artisklas zich officieel dierentuin noemen. Sinds 2006 steeg het bezoekersaantal van duizend naar achtduizend bezoekers per jaar.

Er leven onder meer poolvossen, nandoes, wasberen, schildpadden, hagedissen en kerkuilen. Het park, dat volledig draait op vrijwilligers, is afhankelijk van giften en een kleine subsidie van de gemeente.

De entreeprijs van 1,50 euro verhogen is volgens het management geen optie. "We willen het voor iedereen toegankelijk houden", zegt Harold Ames. "Er zijn mensen die 3,50 of 4 euro niet kunnen opbrengen."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be