Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Dit zijn de omroepstemmen van Disneyland Paris

13-10-2017, 20.20 uur

Wie spreken de omroepberichten van Disneyland Paris in? 3FM-dj Michiel Veenstra is verantwoordelijk voor de Nederlandse aankondigingen voor shows en parades, maar tot nu toe bleef onderbelicht wie de andere voice-overs in de Disney-parken voor hun rekening nemen. Daar komt nu verandering in.

Als in Disneyland Paris "ladies and gentlemen, boys and girls" te horen is, luisteren bezoekers naar de stem van de Franse stemacteur Olivier Constantin. Hij verzorgt ook de Franse en Duitse voice-overs. Constantin werd bekend door het inspreken van Franse zangstemmen voor Disney-films als Pocahontas, Lady and the Tramp, The Princess and the Frog en Moana.

Claire Jenkins doet sinds 2001 de meeste Spaanse en Italiaanse stemmen in de Disney-parken. In het dagelijkse leven is ze projectleider voor het managementteam van Disneyland Paris.

De stemmen worden opgenomen in een speciale geluidsstudio in het resort, die ook gebruikt wordt voor het opnemen van liedjes voor parades en shows. "Achter de ogenschijnlijke eenvoud gaat minutieus precisiewerk schuil", meldt Disneyland op een officiële nieuwsblog. "Speciale creatieve teams bepalen de lengte, het tempo en de toon van de stemmen, net als de bijbehorende muziek."

Alle omroepberichten worden voor de zekerheid twee keer opgenomen. Naast aankondigingen voor shows zijn er ook voice-overs nodig voor de opening en de sluiting van de parken, eventuele annuleringen vanwege weersomstandigheden of technische storingen, privéfeestjes en persevenementen.

Claire Jenkins is na zestien jaar naar eigen zeggen nog steeds apetrots dat haar stem dagelijks in Disneyland Paris te horen is. "Het is een hele eer", zegt ze. "En mijn familie wordt nog altijd emotioneel als ze me horen tijdens een bezoekje."



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be