Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Dit zijn de 22 locaties uit de nieuwe vliegsimulator This is Holland

13-10-2017, 12.58 uur

Wie een bezoek brengt aan de nieuwe vliegsimulator This is Holland in Amsterdam, maakt een vlucht over tientallen iconische plekken in Nederland. De film in de attractie voert passagiers langs 22 beeldbepalende locaties, van grote steden tot natuurgebieden. Looopings kan de locaties als eerste in kaart brengen.

"We vonden het belangrijk dat er goede balans zou zijn", vertelt commercieel directeur Joost van Berkel. "Zodat heel Nederland aan bod komt en bezoekers - waaronder veel buitenlandse toeristen - een zo volledig mogelijk beeld van het land krijgen."

Uiteraard kunnen de Amsterdamse grachten, de haven van Rotterdam, luchthaven Schiphol en de Oosterscheldekering niet ontbreken tijdens de negen minuten durende vlucht, net als een uitgestrekt windmolenpark, kleurrijke tulpenvelden en de beroemde Zaanse Schans in Zaanstad.

Maar This is Holland toont ook minder bekende plekken, zoals het Zeeuwse natuurgebied Verdronken Land van Saeftinghe, uitkijktoren De Kaap in Utrechtse Heuvelrug, het Friese Woudagemaal - het grootste stoomgemaal ter wereld - en het Paard van Marken - een vuurtoren op het Noord-Hollandse schiereiland Marken.

Er komen drie kastelen voorbij: Slot Loevestein in Gelderland, Kasteel Neercanne in Limburgse natuurgebied Jekerdal en Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Ook Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Groningse vestingdorp Bourtange zijn onderdeel van de attractie.

Daarnaast is er veel aandacht voor Hollandse natuurpracht, bijvoorbeeld in het Gelderse Nationaal Park Veluwezoom, de Noord-Hollandse Eilandspolder en de Oostvaardersplassen in Flevoland. Verder zijn de Waddenzee en natuurijs in Friesland uitgebreid in beeld gebracht.

"We hopen dat we elke bezoeker, of het nou een buitenlandse toerist is of een Nederlander, iets kunnen leren over ons land", aldus directeur Van Berkel. This is Holland ging donderdag officieel open. Een bezoek aan de nieuwe trekpleister - inclusief twee voorshows en een interactieve lounge - duurt ongeveer een uur. Entreebewijzen kosten 16,50 euro.Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be