Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stopt na drie jaar met Midsummer Festival

11-10-2017, 12.55 uur

Na drie jaar komt er een einde aan het Midsummer Festival in de Efteling. Het speciale avondevenement in juni, met extra entertainment en een festivalterrein met foodtrucks, vindt in 2018 niet meer plaats. Dat heeft het attractiepark zojuist bekendgemaakt.

Het Efteling Midsummer Festival werd in 2015 geïntroduceerd om "de langste dag van het jaar" te vieren, toen nog onder de noemer 'Efteling Midzomernacht'. De eerste editie vond plaats op 20 juni 2015. In juni 2016 en juni 2017 keerde het festival terug.

Het pretpark sprak over "een exclusieve festivalsfeer" en "een hip en intiem feest vol mystiek, relaxte beats en poëtische betovering". Hoogtepunt was een bijzondere silent disco in het bos bij het Spookslot. Het was de bedoeling om vooral twintigers aan te spreken, maar de bezoekersaantallen vielen ietwat tegen.

Er kwamen naar verluidt slechts enkele duizenden bezoekers op het festival af. Dit jaar werd de entreeprijs verlaagd van 36,50 euro naar 35 euro, maar dat had niet het gewenste effect. Daarom ontbreekt de feestavond volgend jaar op de kalender.

De Efteling gaat wel door met reguliere avondopenstellingen op vrijdagen in juli en augustus. "Dit experiment was erg geslaagd", zegt een woordvoerder. "De populaire zaterdagavonden zijn niet drukker geworden en bezoekers konden zich vanwege de verbreding van het aanbod beter spreiden." Volgende zomer zal de Efteling wederom op zowel vrijdag als zaterdag tot 23.00 uur geopend zijn.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be