Efteling

Efteling stopt na drie jaar met Midsummer Festival

11-10-2017, 12:55 uur | Reacties

Na drie jaar komt er een einde aan het Midsummer Festival in de Efteling. Het speciale avondevenement in juni, met extra entertainment en een festivalterrein met foodtrucks, vindt in 2018 niet meer plaats. Dat heeft het attractiepark zojuist bekendgemaakt.

Het Efteling Midsummer Festival werd in 2015 geïntroduceerd om "de langste dag van het jaar" te vieren, toen nog onder de noemer 'Efteling Midzomernacht'. De eerste editie vond plaats op 20 juni 2015. In juni 2016 en juni 2017 keerde het festival terug.


ZIE OOK: Efteling verlaagt toegangsprijs voor zomerfestival

Het pretpark sprak over "een exclusieve festivalsfeer" en "een hip en intiem feest vol mystiek, relaxte beats en poëtische betovering". Hoogtepunt was een bijzondere silent disco in het bos bij het Spookslot. Het was de bedoeling om vooral twintigers aan te spreken, maar de bezoekersaantallen vielen ietwat tegen.

Er kwamen naar verluidt slechts enkele duizenden bezoekers op het festival af. Dit jaar werd de entreeprijs verlaagd van 36,50 euro naar 35 euro, maar dat had niet het gewenste effect. Daarom ontbreekt de feestavond volgend jaar op de kalender.

De Efteling gaat wel door met reguliere avondopenstellingen op vrijdagen in juli en augustus. "Dit experiment was erg geslaagd", zegt een woordvoerder. "De populaire zaterdagavonden zijn niet drukker geworden en bezoekers konden zich vanwege de verbreding van het aanbod beter spreiden." Volgende zomer zal de Efteling wederom op zowel vrijdag als zaterdag tot 23.00 uur geopend zijn.

ZIE OOK: Meer zomeravonden Efteling: vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur geopend

Reacties