Plopsa Group

Plopsa grijpt naast nieuw zwembad in Antwerpen

02-10-2017, 22.23 uur | Reacties

Plopsa mag toch geen nieuw zwemparadijs bouwen in Antwerpen. Het pretparkbedrijf was in de race om een nieuw waterpark uit de grond te stampen in het Antwerpse district Deurne, in samenwerking met de stad Antwerpen. Het project gaat echter niet door.

De stad heeft besloten om voor de bouw van het zwembad in zee te gaan met sportketen Sportoase. Die beslissing is een klap in het gezicht van Plopsa, dat al jaren met het project bezig was. Er waren zelfs al ontwerpen verschenen voor 'Plopsaqua Deurne'.


ZIE OOK: Studio 100 wil Plopsa-zwembad bouwen in Antwerpen

"Antwerpen zou een ideale locatie zijn", zei Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof vorig jaar. Hans Bourlon, directeur van Plopsa-eigenaar Studio 100, liet begin dit jaar nog weten veel vertrouwen te hebben in een gunstige afloop.

Het zwembad in Antwerpen zou draaien om verschillende figuren uit de stal van Studio 100, waaronder Maya de Bij. "Je kunt niet altijd winnen", reageert Van den Kerkhof nu.

Op dit moment heeft Plopsa één waterparadijs: Plopsaqua De Panne, bij pretpark Plopsaland. Er zijn nog plannen voor Plopsa-baden in de Belgische steden Mechelen en Landen.

ZIE OOK: Nieuwe ontwerpen voor toekomstige Plopsa-zwembaden

Reacties