Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Duizenden Nederlanders bij hardloopevenement Disneyland Paris

25-09-2017, 19.46 uur

Aan het hardloopevenement in Disneyland Paris hebben afgelopen weekend duizenden sportieve Nederlanders meegedaan. Van de ruim 20.000 hardlopers kwamen er meer dan 2200 uit Nederland. Dat heeft organisator runDisney France vandaag bekendgemaakt.

De deelnemers - tussen 1 en 82 jaar - hadden meer dan veertig verschillende nationaliteiten. Er zijn 70.354 flesjes water en 21.800 bananen uitgedeeld. Voor het afzetten van het parcours waren 2200 pionnen en 7250 meter aan hekken nodig.

Deze tweede editie van het marathonweekend kende wel wat problemen. Zo werkte het boeken van startbewijzen in eerste instantie niet en raakten de medailles op.

Volgend jaar keert het 'Magic Run Weekend' terug. Het evenement vindt dan plaats van vrijdag 20 tot en met zaterdag 23 september 2018. Er zijn wederom drie verschillende afstanden: vijf kilometer, tien kilometer en een halve marathon (21,1 kilometer). Daarnaast is er een aparte loop voor kinderen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be