Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Duitse attractie geweigerd op kermis in Limburg

21-09-2017, 18.21 uur

De Duitse kermisattractie Commander is niet welkom in het Limburgse Weert. Omdat de eigenaar van de omstreden attractie geen geldig keuringscertificaat heeft, wordt de machine niet toegelaten op de kermis. Dat melden regionale media.

Alle buitenlandse attracties moeten in Nederland beschikken over geldige keuringspapieren. Daarvoor houdt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit het Register attractie- en speeltoestellen (RAS) bij. Exploitant Hanstein van de Commander heeft zo’n certificaat niet.

De Commander, gebouwd in 1992, is een snelheidsmolen met gondels die over de kop gaan. In 2010 en 2012 vielen er gewonden doordat de bakjes tijdens een ritje afbraken.

De kermis in Weert begint morgen en duurt tot en met woensdag 27 september. De belangrijkste attracties zijn Propeller, Tsunami, Magic, Projekt 1, Sound Machine en Spinning Coaster XXL.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be