Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-muziek in Amsterdam Centraal om hangjeugd weg te jagen

21-09-2017, 21.43 uur

Er wordt Efteling-muziek gedraaid in treinstation Amsterdam Centraal. In de zogeheten IJpassage bij het station zijn 's avonds bekende Efteling-deuntjes te horen, waaronder die van Carnaval Festival en De Indische Waterlelies. Niet om forenzen in sprookjesachtige sferen te brengen, maar om overlast tegen te gaan.

Hangjongeren en andere ongewenste bezoekers zouden zich ergeren aan de muziek van het Brabantse attractiepark, waardoor ze wegblijven.

Dezelfde methode werd in 2015 al toegepast door een school in Schiedam, toen klassieke muziek niet bleek te werken. De Efteling-nummers hadden wel het gewenste effect.

Voormalig Efteling-componist Ruud Bos (81) kan zich de irritatie wel voorstellen, vertelde hij destijds. "Herhaling is irritant. Elke ochtend Brinta-pap is ook niet prettig."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be