Wildlands Adventure Zoo Emmen

Oud-directeur: 'Wildlands Emmen is ten dode opgeschreven'

16-09-2017, 13:18 uur | Reacties

Themapark Wildlands Adventure Zoo in Emmen is ten dode opgeschreven als er niets verandert. Dat zegt Henk Hiddingh (60), oud-directeur van het gesloten Dierenpark Emmen. Hij maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van het nieuwe park. Volgens Hiddingh is Wildlands helemaal verkeerd bezig.

De oud-directeur walgt van kindervoorstellingen, verklede medewerkers en muziekjes uit de struiken. Van liefde voor de natuur en aandacht voor educatie en kwaliteit zou geen sprake zijn. "Wildlands vaart een verkeerde koers."


ZIE OOK: Wildlands Emmen bouwt dubbele boomerang coaster

De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen, is de komst van een achtbaan. Daarmee slaat Wildlands de plank volledig mis, vertelt Hiddingh aan Dagblad van het Noorden. "Met een achtbaan wordt definitief een punt gezet achter de met veel zorg opgebouwde reputatie van de dierentuin."

Dramatisch
De bezoekersaantallen van Wildlands vallen tegen, weet Hiddingh. "De directie rekent dit jaar op één miljoen bezoekers. Dat is dramatisch. Een kwart minder dan vorig jaar, terwijl het park toen pas eind maart openging."

Men probeert het tij te keren met de bouw van de rollercoaster, maar volgens de voormalig directeur is dat niet de oplossing. "Bezoekers zullen het niet begrijpen. Voor zo'n attractie gaan mensen naar Walibi of Drievliet."

Verbeteringen
Frankwin van Beers, de huidige directeur van Wildlands, kan zich niet vinden in de kritiek. Wel is hij van plan om kleine verbeteringen door te voeren, zoals het plaatsen van nieuwe informatiebordjes. "We zijn wel bezig het park te optimaliseren."

Van Beers geeft toe dat de bezoekersaantallen afgelopen zomer tegenvielen en dat het aantal abonnementhouders is gedaald. Of het park dit jaar verlies gaat lijden, weet hij nog niet.

Projectleider
Hiddingh was van 1995 tot 2008 directeur van de oude dierentuin in Emmen en daarna projectleider van het nieuwe park.

ZIE OOK: 'Dierentuin Wildlands Emmen is vlees noch vis'

Reacties