Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam wordt twee keer zo duur als gedacht

09-09-2017, 13.18 uur

De komst van het nieuwe Attractiepark Rotterdam kost veel meer dan in eerste instantie werd verwacht. Initiatiefnemer Hennie van der Most rekende eigenlijk op een investering van 15 miljoen euro. Het project wordt echter twee keer zo duur.

De bouw gaat waarschijnlijk 30 miljoen euro kosten, vertelt Van der Most in gesprek met het AD. Hij komt nog "enkele miljoenen" tekort. "Dus ik hoop dat andere investeerders nog een bijdrage willen leveren."

Volgens de ondernemer worden de hogere kosten veroorzaakt door extra attracties, zoals een draaiende restauranttoren die volgens de planning al volgende maand opengaat. Het pretpark komt te liggen op de plek van een oude verbrandingsoven.

"We gaan nu stapsgewijs open", aldus Van der Most. "We bouwen wat we kunnen betalen. En met de opening van de verschillende attracties komen automatisch ook inkomsten binnen. Die cashflow is heel belangrijk."

Die werkwijze - alvast opengaan om geld te verdienen, terwijl het park nog niet volledig af is - werd eerder toegepast door pretpark Yumble in Roermond. Dat ging in 2015 vier maanden na de opening roemloos ten onder vanwege een faillissement.

Na de restauranttoren volgen onder meer een enorme glijbaan, een reuzenrad, een poppenshow, een spookhuis, een uitkijktoren en een heftige thrillride van 36 meter hoog. Op de ontwerpen voor Attractiepark Rotterdam staat ook een lanceerachtbaan. In 2020 moet alles af zijn.

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be