Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell ruziet met gemeente Wassenaar

08-09-2017, 13.55 uur

Attractiepark Duinrell ligt overhoop met de gemeente Wassenaar. Inmiddels zijn de gemoederen zelfs zo hoog opgelopen dat het pretpark naar de Raad van State is gestapt. Aanleiding van het conflict is een meningsverschil over enkele historische gebouwen in het park.

De gemeente besloot vorig jaar om de regels over cultureel erfgoed aan te passen. Dat heeft betrekking op het Duinhostel, de evenementenlocatie Oranjerie, een kantoor en een boerderij in het park. Duinrell is bang dat er problemen ontstaan als men de vier panden in de toekomst wil aanpassen of uitbreiden.

In dat geval gaat een welstandscommissie zich ermee bemoeien. "Het gaat maar om een klein puntje van ons park, maar het kan grote gevolgen hebben als we willen veranderen", vertelt directeur Philip van Zuylen van Nijevelt aan De Telegraaf.

"Als een welstandscommissie een oordeel geeft over plannen dan is het bindend en kunnen we niks meer." De gemeente wil niet reageren.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be