Vakantiepark en attractiepark Duinrell

Einde van een tijdperk: Duinrell neemt na 34 jaar afscheid van woordvoerder

28-08-2017, 15:16 uur | Reacties

Meer dan 34 jaar lang voerde hij het woord namens Duinrell, maar komende maand neemt hij afscheid. Peter Wijnen stopt per 1 september als voorlichter van het Wassenaarse attractiepark. "Ik heb het altijd met veel plezier gedaan", laat hij aan Looopings weten.

Wijnen werd in 1983 voor het eerst ingehuurd door Duinrell, bij de bouw van het befaamde Tikibad. Sindsdien was hij betrokken bij de komst van alle nieuwe attracties en andere uitbreidingen, zoals de Rodelbanen, de Kikkerachtbaan en de Splash. "We mogen trots zijn hoe Duinrell zich in al die jaren heeft ontwikkeld, mede door onze werkzaamheden."

ZIE OOK: Directeur Duinrell trekt zich terug

Hoogtepunten zijn er te veel om op te noemen, zegt de woordvoerder. "Ik denk meteen aan de opening van het Tikibad in 1984, de opening van het tweede gedeelte in 1994 en de jaarlijkse zomershows sinds 1985, maar ook aan de vele nationale en internationale mediaproducties, die veelal baanbrekend waren voor de sector. Zo weet ik nog dat Duinrell het eerste bedrijf was dat de klok van het RTL Nieuws sponsorde."

Ook speelde Wijnen in 2003 indirect een belangrijke rol bij het annuleren van kabinetsplannen om het btw-tarief voor pretparken en kermissen te verhogen. "Daar was Duinrell uiteraard fel op tegen, het zou 10 procent minder investeren of 10 procent minder werknemers betekenen."

De PR-man had ook ruim zeven jaar lang contact met de redactie van Looopings. Hij staat in de recreatiebranche bekend als een man die zijn vak enorm serieus neemt en 24 uur per dag beschikbaar is voor het beantwoorden van vragen.

Wijnen wordt vervangen door Robbert Tigchelaar, die nu nog online marketeer is bij Duinrell.

ZIE OOK: Theatershow Duinrell deze zomer voor 40.000e keer opgevoerd

Reacties