Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Halloween in Toverland: vijf scare zones, twee spookhuizen en doolhof

29-08-2017, 10.41 uur

Toverland stelt de zenuwen van bezoekers komend najaar flink op de proef. Het Limburgse attractiepark presenteert vijf scare zones, twee spookhuizen en een horrordoolhof tijdens de Halloween Nights. Achter de schermen zijn de voorbereidingen al in volle gang.

In haunted house Screaming Swamp moeten waaghalzen geblinddoekt met een koptelefoon op hun weg zien te vinden door een drassig moeras. "Met iedere stap riskeren de bezoekers dieper weg te zakken in de zompige blubber", zegt operationeel directeur Benny Steijvers.

Het spookhuis Villa Phobia is niet geschikt voor mensen met een spinnenfobie. De walkthrough-attractie staat in het teken van de zwarte weduwe, een spinnensoort. Daarvoor wordt het bestaande funhouse Villa Fiasko omgebouwd.

Na zonsondergang transformeert het onschuldige doolhof van Toverland tot het onheilspellende Labyrinth of Hell, met acteurs en speciale effecten. In de Magische Vallei vieren kleurrijke skeletten het Mexicaanse dodenfeest Fiesta de los Muertos. Bij wildwaterbaan Djengu River is de ijskoude scare zone Frozen Fears te vinden.

Helemaal nieuw is de scare zone Defeated, in het themagebied bij de houten achtbaan Troy. Daar dwalen bloederige, verslagen krijgers uit de Trojaanse Oorlog rond, die zijn herrezen uit de dood. In naastgelegen scare zone DesTroy keren de Griekse zombies terug.

Kinderen worden vermaakt in het overdekte themadeel Land van Toos. Met een toverstaf kunnen ze Halloween-acteurs op afstand houden.

De Halloween Nights vinden plaats op 13, 14, 18, 19, 20, 21, 27 en 28 oktober 2017. Het pretpark blijft open tot 23.00 uur. Entreebewijzen van 30 euro per stuk zijn alleen online verkrijgbaar. Abonnementhouders moeten hun bezoek vooraf reserveren.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be