Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Advocaat Disney eist dat namaakprinsessen stoppen

22-08-2017, 20.32 uur

Drie Belgische dames mogen zich niet meer verkleden als Disney-prinsessen. Steffi (25) en Laurien (22) Decoutere begonnen in 2014 met een act als Anna en Elsa uit de populaire Disney-film Frozen. Ze traden, samen met Katrien Maggen (24), jarenlang op tijdens kinderfeestjes, maar moeten daar nu mee stoppen.

Een manager van Disney sprak de 'hulpprinsessen' in juni aan op een evenement. Daarna volgden verschillende brieven van een advocaat van Disney, bevestigen de dames aan Looopings.

De advocaat schreef: "Stop onmiddellijk met het ongeautoriseerde gebruik van intellectuele geregistreerde eigendommen van Disney Enterprises Inc., stop met het ongeautoriseerde gebruik van de termen 'Disney Princess' en 'Frozen' en verwijder al het marketing- en promotiemateriaal van jullie website."

Volgens Laurien Decoutere zijn de drie niet rijk geworden van hun act. "Wat we verdienen, ging grotendeels naar pruiken, lenzen en kostuums. Want mensen willen dat we er zo echt mogelijk uitzien. De rest ging naar brandstof voor mijn auto."

In eerste instantie eiste Disney ook een schadevergoeding, maar daar is het entertainmentbedrijf op teruggekomen. "Want we hebben nooit evenementen georganiseerd in de naam van Disney", legt Decoutere uit. "Dat zouden we nooit doen, we hebben juist heel veel waardering en respect voor Disney. We zijn van kleins af aan fan."

De zusjes hebben inmiddels een nieuw bedrijf opgestart met zelfbedachte personages. "De eerste boekingen zijn al binnen."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be