Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Directeur Slagharen: 'Bezoekers geven meer geld uit bij hogere entreeprijs'

08-08-2017, 15.39 uur | Reacties

Attractiepark Slagharen heeft de entreeprijs verhoogd, maar dat wil niet zeggen dat bezoekers minder geld uitgeven. Een hogere toegangsprijs zorgt juist voor meer bestedingen, ontdekte directeur Wouter Dekkers. Dat vertelt hij in een interview op BNR Nieuwsradio.

Tot enkele jaren geleden deelde Slagharen jaarlijks heel veel vrijkaarten uit. "Vroeger hoorde ik overal waar ik kwam: je bent gek als je betaalt voor Slagharen", aldus Dekkers. "Terwijl we gewoon een volwaardig park aanbieden. Dus van die gratis kaartjes wilden we af."

Nu varieert de entreeprijs van het park tussen de 15 euro en 29 euro, afhankelijk van de drukte. "Vroeger dacht ik: als mensen gratis naar binnen komen, dan zullen ze wel heel veel geld uitgeven in het park." In de praktijk werkt dat juist omgekeerd, ontdekte de directeur. "Met een hogere ticketprijs heb je ook een hogere besteding in het park. Je trekt een publiek met een gevulde portemonnee."

2017 is tot nu toe een goed jaar voor Slagharen. Afgelopen voorjaar opende de nieuwe lanceerachtbaan Gold Rush. Ook werden er nieuwe vakantiehuizen in gebruik genomen. "Onze bezoekersaantallen zijn op dit moment 5 procent hoger dan vorig jaar, plus een hogere besteding per bezoeker."

Reacties