Hof van Saksen

Vrouw naar het ziekenhuis na ongeluk in megaglijbaan

06-08-2017, 20:27 uur | Reacties

Een vrouw is zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk in 's werelds grootste overdekte waterglijbaan. In de zogeheten Bombo, gelegen in het Drentse vakantiepark Hof van Saksen, nemen badgasten plaats in een enorme band voor vier personen.

Vervolgens maken ze een vrije val richting een reusachtige trechter. De topsnelheid bedraagt 50 kilometer per uur. Gisteravond sloeg een band om in het laatste gedeelte van de trechter, bevestigt directeur Roland Rozenbroek aan Looopings.


ZIE OOK: Nederlands vakantiepark opent grootste overdekte waterglijbaan ter wereld

"Een moeder en haar kinderen kwamen in het water terecht", vertelt hij. "De vrouw greep meteen naar haar hoofd omdat ze pijnlijk terecht was gekomen. Wij hebben haar uit het water gehaald." Voor de zekerheid is het slachtoffer met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. "Maar vandaag is ze alweer terug in het park."

Sinds de opening in juli kwam het drie keer voor dat een band omsloeg. "We gaan de camerabeelden van het ongeval samen met diverse partijen zorgvuldig bestuderen om de precieze oorzaak te weten te komen", belooft Rozenbroek. "De bezoekers deden in ieder geval niets fout."

Eerder brak een jongen zijn sleutelbeen in dezelfde glijbaan. Volgens de directeur is de attractie gewoon veilig. "Er is natuurlijk altijd een risico, maar ik heb op dit moment niet het gevoel dat er aanpassingen nodig zijn. "

ZIE OOK: Jongen breekt sleutelbeen in grootste overdekte waterglijbaan ter wereld

Reacties