Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Vrouw naar het ziekenhuis na ongeluk in megaglijbaan

06-08-2017, 20.27 uur

Een vrouw is zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk in 's werelds grootste overdekte waterglijbaan. In de zogeheten Bombo, gelegen in het Drentse vakantiepark Hof van Saksen, nemen badgasten plaats in een enorme band voor vier personen.

Vervolgens maken ze een vrije val richting een reusachtige trechter. De topsnelheid bedraagt 50 kilometer per uur. Gisteravond sloeg een band om in het laatste gedeelte van de trechter, bevestigt directeur Roland Rozenbroek aan Looopings.

"Een moeder en haar kinderen kwamen in het water terecht", vertelt hij. "De vrouw greep meteen naar haar hoofd omdat ze pijnlijk terecht was gekomen. Wij hebben haar uit het water gehaald." Voor de zekerheid is het slachtoffer met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. "Maar vandaag is ze alweer terug in het park."

Sinds de opening in juli kwam het drie keer voor dat een band omsloeg. "We gaan de camerabeelden van het ongeval samen met diverse partijen zorgvuldig bestuderen om de precieze oorzaak te weten te komen", belooft Rozenbroek. "De bezoekers deden in ieder geval niets fout."

Eerder brak een jongen zijn sleutelbeen in dezelfde glijbaan. Volgens de directeur is de attractie gewoon veilig. "Er is natuurlijk altijd een risico, maar ik heb op dit moment niet het gevoel dat er aanpassingen nodig zijn. "

Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be