Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Discovery Centre Scheveningen

Legoland komt definitief naar Nederland

03-08-2017, 15.45 uur

Het is eindelijk zeker: er komt een Legoland-vestiging in Nederland. De bouw van het nieuwe overdekte pretpark Legoland Discovery Centre Scheveningen gaat definitief door. Dat heeft het Britse moederbedrijf Merlin Entertainments bekendgemaakt. De opening vindt waarschijnlijk in 2019 plaats.

Hoewel de plannen al in februari naar buiten kwamen, bleef het lang onzeker of de trekpleister er wel echt zou komen. Merlin weigerde daar tot nu toe uitsluitsel over te geven. Vervolgens ontstond er een grote politieke ruzie in de gemeenteraad van Den Haag.

Het Legoland Discovery Centre in de Zuid-Hollandse badplaats wordt gebaseerd op vergelijkbare overdekte centra in Berlijn, Oberhausen, Manchester, Birmingham en Istanbul. Er komen interactieve attracties, een 4D-biscoop en een Lego-miniatuurstad.

Men richt zich op kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het park van bijna drieduizend vierkante meter moet per jaar 350.000 bezoekers trekken. Legoland Scheveningen verschijnt pal naast aquarium Sea Life Scheveningen, dat ook eigendom is van Merlin.

"De vestiging van Legoland op deze unieke plek aan de Scheveningse boulevard is een geweldige aanwinst voor Den Haag", zegt wethouder Boudewijn Revis. "Het park maakt Scheveningen nog aantrekkelijker voor bezoekers, juist ook op dagen dat de zon niet schijnt. En het brengt direct en indirect extra banen naar de stad."

Meer Legoland Discovery Centre Scheveningen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be