Legoland Discovery Centre Scheveningen

Legoland komt definitief naar Nederland

03-08-2017, 15.45 uur | Reacties

Het is eindelijk zeker: er komt een Legoland-vestiging in Nederland. De bouw van het nieuwe overdekte pretpark Legoland Discovery Centre Scheveningen gaat definitief door. Dat heeft het Britse moederbedrijf Merlin Entertainments bekendgemaakt. De opening vindt waarschijnlijk in 2019 plaats.

Hoewel de plannen al in februari naar buiten kwamen, bleef het lang onzeker of de trekpleister er wel echt zou komen. Merlin weigerde daar tot nu toe uitsluitsel over te geven. Vervolgens ontstond er een grote politieke ruzie in de gemeenteraad van Den Haag.


ZIE OOK: Legoland komt naar Nederland: eerste vestiging in Scheveningen

Het Legoland Discovery Centre in de Zuid-Hollandse badplaats wordt gebaseerd op vergelijkbare overdekte centra in Berlijn, Oberhausen, Manchester, Birmingham en Istanbul. Er komen interactieve attracties, een 4D-biscoop en een Lego-miniatuurstad.

Men richt zich op kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het park van bijna drieduizend vierkante meter moet per jaar 350.000 bezoekers trekken. Legoland Scheveningen verschijnt pal naast aquarium Sea Life Scheveningen, dat ook eigendom is van Merlin.

"De vestiging van Legoland op deze unieke plek aan de Scheveningse boulevard is een geweldige aanwinst voor Den Haag", zegt wethouder Boudewijn Revis. "Het park maakt Scheveningen nog aantrekkelijker voor bezoekers, juist ook op dagen dat de zon niet schijnt. En het brengt direct en indirect extra banen naar de stad."

ZIE OOK: Knallende politieke ruzie over Legoland in Scheveningen

Reacties