Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Man met één been boos op Plopsaland: 'Ik moet bewijzen dat ik gehandicapt ben'

03-08-2017, 11.19 uur

Een 49-jarige man met één been is boos op Plopsaland De Panne. Jean-Pierre Peters vroeg afgelopen maandag een voorrangspas voor de attracties, omdat hij naar eigen zeggen niet lang in de rij kan staan. Een medewerker van het Vlaamse pretpark eiste vervolgens een doktersverklaring.

"Ik voelde me gewoon niet welkom", vertelt de man aan Belgische media. "Dertig jaar na mijn ongeval zou ik plots opnieuw moeten bewijzen dat ik gehandicapt ben. Wie denkt er nu aan om voor hij naar een pretpark gaat eerst een afspraak te maken bij de dokter?"

Maar verklaringen zijn nu eenmaal noodzakelijk om misbruik te voorkomen, zegt Plopsaland. "Iedereen wil graag voorrang", laat parkmanager Wim Wauters weten. "Onze medewerkers zijn geen dokters. Het is niet omdat je een beenprothese hebt, dat je niet in de wachtrij kan staan."

Overigens staat de regel over doktersverklaringen duidelijk uitgelegd op de website van het attractiepark. Toch is de man van plan om stappen tegen Plopsaland te ondernemen. Hij wil een klacht indienen bij een centrum tegen discriminatie.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be