Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Boeren boos over plan voor nieuwe attractiepark

02-08-2017, 16.29 uur

Een groep boeren is boos over plannen voor een nieuw pretpark in Frankrijk. In 2020 of 2021 moet in de regio Bretagne een attractiepark openen dat draait om de mythe van Koning Arthur. De agrariërs klagen over landbouwgrond die moet verdwijnen.

Dat melden regionale media. Negen boeren noemen het schandalig dat er niet met ze is overlegd over het project. Ze zijn van plan om samen te werken om zo een stokje te steken voor de komst van het pretpark.

De toeristische trekpleister van tachtig hectare, die Avalonys moet gaan heten, wil moderne rides met virtualreality-techniek afwisselen met klassieke pretparkattracties.

De initiatiefnemers van het project benadrukken dat het park goed zou zijn voor de regionale economie. Het project levert naar verluidt vijftig vaste banen en 150 seizoensgebonden banen op. Men verwacht 500.000 bezoekers per jaar.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be