Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse attractiebouwer naar Amerika voor onderzoek dodelijk ongeluk

28-07-2017, 14.49 uur

De Nederlandse attractiebouwer KMG Rides stuurt medewerkers naar Amerika om mee te helpen met het onderzoek naar het dodelijke ongeval in Ohio. Op een Amerikaanse kermis overleed woensdag een man bij een huiveringwekkend ongeluk met een afterburner-attractie van KMG.

Een team van vier experts van KMG reist af naar Ohio, zegt directeur Albert Kroon. De firma uit Gelderland heeft naar eigen zeggen nauw contact met de Amerikaanse autoriteiten. Over de oorzaak van het dramatische incident kan Kroon nog niets zeggen.

Voorlopig staan alle afterburners van KMG stil. In Nederland en België gaat het om de drie kermisattracties Chaos, Projekt 1 en G-Force. Ook de attractie Nautilus in pretpark Drievliet is buiten bedrijf. Daarnaast heeft KMG de opdracht gegeven om attracties van het type 'move-it 24' en 'move-it 32' uit voorzorg te sluiten.

Het ongeluk in Amerika vond plaats op de Ohio State Fair, een groot evenement in de stad Columbus. Een 18-jarige man kwam om het leven en zeven mensen raakten gewond toen de zitjes van de attractie Fire Ball - een heen en weer slingerende draaiende arm - tijdens een ritje afbraken. Inzittenden werden uit de molen geslingerd.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be