Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Oproep: 'Stop met attracties met levende dieren op Tilburgse kermis'

30-07-2017, 19.00 uur

Het wordt hoog tijd dat attracties met levende dieren verdwijnen van de Tilburgse kermis. Dat zegt Peggy Cremers van de werkgroep Partij voor de Dieren Tilburg. "Het is een smet op een verder prachtig evenement", vertelt ze aan Looopings. "Dat levende dieren gebruikt worden voor vermaak, kan echt niet meer."

Drie attracties op de grootste kermis van de Benelux maken gebruik van echte dieren: ponyrijden, de reptielententoonstelling Jungle Life en Muizenstad. "De gemeente Tilburg is bezig met een plan om de kermis te moderniseren. Dat lijkt ons een mooi moment om hiermee te stoppen."

Een attractie als Jungle Life is niet meer van deze tijd, vindt Cremers. "De reptielen kwijnen weg in een donkere, omgebouwde parkeergarage met kermisgebonk op de achtergrond. Ze horen daar niet thuis."

Ook de pony-attractie moet het ontgelden. "Ze moeten daar in dat lawaai uren staan of rondjes lopen op straat. Mensen beseffen niet dat het mentaal heel zwaar is voor de pony's als er constant andere personen op klimmen. Bovendien krijgen kinderen zo het verkeerde idee dat dieren gebruiksobjecten zijn." Tijdens homo-evenement Roze Maandag waren de hoeven van de pony's voorzien van roze glitternagellak. "Smakeloos. Dat toont het gebrek aan respect aan."

Op veel plekken in België is ponyrijden op de kermis al verboden. Cremers hoopt dat de gemeente Tilburg ook snel overstag gaat. "We gaan dit voor de kermis van volgend jaar zeker onder de aandacht brengen."

In een reactie laat een gemeentewoordvoerster weten dat er over de toekomst van dierenattracties nog geen beslissing is genomen. "Maar het is absoluut een aandachtspunt en een onderwerp van gesprek", zegt de voorlichtster in gesprek met Looopings. "We zijn er alert op, want we willen zeker onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om dierenrechten."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be