Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Mysterie rond bijzondere witte pauwen in de Efteling

26-07-2017, 15.37 uur

De Efteling heeft twee witte pauwen losgelaten in de wachtrij van de nieuwe attractie Symbolica. Het was de bedoeling dat de bijzondere dieren in de paleistuin bij de attractie zouden blijven, maar de pauwen bleken andere plannen te hebben. Inmiddels zijn ze verdwenen.

"Waar ze nu zijn, weten we niet", vertelt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. "We vinden dat de pauwen het best tot hun recht komen bij Symbolica, dus we proberen de dieren te verleiden om er te blijven. Maar ze kunnen gaan en staan waar ze willen."

De witte pauwen prijken ook op verschillende decoraties rond het Paleis der Fantasie. Op 27 juni werden de twee voor het eerst gespot in de Symbolica-wachtrij. Daarna bleef het stil, tot een Efteling-fan één van de dieren op 8 juli zag zitten in een bosgebied aan de rand van het park.

Sindsdien is er weinig meer van de pauwen vernomen. "Gasten die de pauwen tegenkomen tijdens een dagje Efteling, hebben dus geluk", aldus de voorlichter.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be