Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Britse pretparkexpert lyrisch over Efteling-attractie Symbolica

04-07-2017, 13.51 uurBeeld: Lisa van der Drift

De nieuwe Efteling-attractie Symbolica valt niet alleen in de smaak bij het Nederlandse publiek. Een Britse pretparkexpert is laaiend enthousiast over het Paleis der Fantasie, dat afgelopen weekend werd geopend. Hij noemt het "één van de beste darkrides van het decennium".

"De attractie ligt erbij alsof het hele park eromheen gebouwd is", schrijft de Brit Ben Mills vol bewondering op de gerenommeerde website Theme Park Insider. "De prachtige gevel vol charmante details legt de fundering voor wat voor ervaring er binnen op je wacht."

En ook over de rit zelf is hij lyrisch. Hij is zeer te spreken over het transportsysteem, waardoor de karretjes zonder rails door de scènes bewegen. "De technologie wordt heel goed gebruikt. De climax van de attractie draait om dit systeem, waardoor je de attractie opgewonden verlaat. Het is de beste toepassing van dit systeem tot nu toe."

Wat Mills betreft is de attractie perfect voor kinderen, maar is er zoveel te zien dat Symbolica eigenlijk geschikt is voor alle leeftijden. "De Efteling weet hoe je een doelgroep aanspreekt zonder het saai te maken voor andere doelgroepen. Een pretpark met grote culturele waarde voor Nederland."

Kritiekpunten heeft hij ook, maar die zijn op één hand te tellen. De attractie mist in zijn ogen een schrikmoment. Ook baalt hij ervan dat alleen de voorste rij van de voertuigen interactieve schermen heeft, waardoor de achterste rij zich buitengesloten kan voelen.

De ervaringsdeskundige - die de hele wereld over reist om pretparken te bezoeken - vindt het bewonderenswaardig dat de Efteling koos voor fysieke decors. "Symbolica is een eerbetoon aan de klassieke darkride van weleer, met rijkelijk gedecoreerde scènes in plaats van filmschermen met karakters uit bioscoopfilms." Dat de attractie 'slechts' 35 miljoen euro kostte, noemt de fanaat "heel indrukwekkend".

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be