Efteling

Efteling trekt 22.000 bezoekers op openingsdag Symbolica

02-07-2017, 11:28 uur | Reacties

De opening van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica heeft zo'n 22.000 mensen naar het pretpark gelokt. Zij trotseerden de regen en lange rijen voor één van de eerste ritjes door het Paleis der Fantasie. De Efteling is tevreden met de cijfers.

Tussen 10.00 en 23.00 uur brachten ongeveer 15.000 personen een bezoek aan Symbolica, gemiddeld 1150 per uur. De wachttijd liep 's morgens op tot tweeënhalf uur, maar later op de dag werd het rustiger. Toen moesten bezoekers vijftig minuten geduld hebben. Bij de speciale single riders-rij - bedoeld om lege plekken in de karretjes op te vullen - kwam de wachttijd niet boven de dertig minuten uit.


ZIE OOK: Video: honderden Efteling-bezoekers rennen naar nieuwe attractie Symbolica

Lakei O.J. Punctuel - één van de karakters uit Symbolica - liet zich 's avonds nog zien voor het paleis. Hij nam de tijd om met bezoekers te poseren voor een speciaal fotomoment. De nieuwe act bleek zelfs populairder dan Pardoes en Pardijn, die ook voor het paleis te vinden waren. De rol van Punctuel wordt gespeeld door Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij.

Symbolica draaide op de eerste echte openingsdag vrijwel vlekkeloos, met slechts een paar kleine storingen die na enkele minuten verholpen waren. De wachtrij sloot om 22.16 uur, zodat de laatste gasten het paleis iets na 23.00 uur konden betreden.

Bezoekers reageerden veelal positief. De Efteling heeft de afgelopen dagen al het een en ander verbeterd aan de timing van speciale effecten. Ook de komende weken en maanden zullen er nog verbeteringen doorgevoerd worden.ZIE OOK: Nieuwe Efteling-attractie Symbolica wordt goed ontvangen

Reacties