Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Buitenlanders vinden Efteling leuker dan Nederlanders'

25-06-2017, 13.44 uur

Buitenlanders vinden de Efteling leuker dan gasten uit Nederland. Dat vertelt Efteling-directeur Fons Jurgens in een interview. Volgens hem valt het Brabantse attractiepark bij bezoekers van over de grens meer in de smaak.

"We zien dat buitenlanders die hier gemiddeld drie à vier nachten blijven ons beter beoordelen dan de dagjesmensen", zegt Jurgens in gesprek met MT-magazine. De oorzaak volgens de directeur: buitenlandse bezoekers blijven vaak langer hangen. "We denken dat dat komt omdat je meer rust hebt als je blijft overnachten. Mensen gaan in de middag even in het huisje eten of rusten en gaan dan weer terug naar het park."

Er komen steeds meer buitenlandse bezoekers naar de Efteling. In 2016 bezochten 4,67 miljoen het park. Daarvan kwam 21 procent van buiten Nederland. In 2012 was dat nog maar 15 procent van 4,2 miljoen gasten. "De trend is dus dat we groeien in zowel het aantal bezoekers als het percentage buitenlanders."

Er wordt jaarlijks 4 miljoen euro uitgetrokken om reclame te maken in Frankrijk, België, Duitsland en Groot-Brittannië. Nieuwe attracties en borden in het pretpark zijn tegenwoordig vrijwel altijd viertalig. Onlangs opende het nieuwe vakantiepark Loonsche Land, vooral bedoeld om buitenlandse bezoekers te lokken.

Toch hoeven Nederlanders zich geen zorgen te maken: ze worden door de Efteling niet vergeten. "Veel Nederlanders komen gemiddeld één keer per jaar. Die willen we natuurlijk niet kwijt. Met nieuwe attracties proberen we hen te verleiden om te blijven komen." Op 1 juli opent nieuwe attractie Symbolica.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be