Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Dit is hoe bezoekers van Parc Astérix bedonderd worden

16-06-2017, 21.47 uur

Als bezoekers van het Franse pretpark Parc Astérix niet opletten, betalen ze meer dan nodig is. Een pizzamenu in het attractiepark is opvallend genoeg duurder dan het los bestellen van een pizza en een drankje.

Voor een zogeheten 'Menu Obélix' moet 9,90 euro neergeteld worden. Hongerige toeristen kunnen kiezen uit drie verschillende pizzasmaken en een blikje drinken van 33 centiliter. Maar wie exact dezelfde pizza los bestelt, is 6,90 euro kwijt. Een los flesje drinken van 50 centiliter kost 2,90 euro.

Bij elkaar opgeteld zijn gasten in dat geval 9,80 euro kwijt. Die optie is niet alleen goedkoper: bezoekers krijgen ook meer. Het losse flesje frisdrank van een halve liter is een stuk groter dan het kleine blikje van 33 centiliter bij het menu.

De eigenaardigheid werd vandaag ontdekt door een scherpe pretparkfan, die Looopings inlichtte. Hij vroeg het personeel bij het eettentje om opheldering. Een inhoudelijke reactie kwam er niet: hij kreeg alleen te horen dat de opmerking genoteerd zou worden.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be