Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisattractie Rock Express 'helemaal veilig' na ongeluk

16-06-2017, 22.19 uur

Er is technisch gezien niets mis met de kermisattractie Rock Express, waar afgelopen weekend een ongeluk mee gebeurde. Tot die conclusie komt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na een inspectie. Een 7-jarige jongen brak zondag beide armen toen hij uit de molen werd geslingerd.

Bij een controle door de NVWA bleek dat de rupsattractie aan alle eisen voldoet, laat de toezichthouder weten. De vergunning van de eigenaar wordt dan ook niet ingetrokken. Morgen begint de kermis in Assen, waar de Rock Express gewoon mag draaien.

Volgens de exploitant is het jochie dat zondag gewond raakte tijdens een ritje gaan staan. Zijn moeder bestrijdt dat. Vorig jaar raakten drie kinderen gewond bij dezelfde attractie. Hun beugel schoot plotseling open. Na dat voorval zijn de beugels van de attractie aangepast.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be