Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Pretpark weigert kinderfeestje vanwege 'godsdienstig wapen'

17-06-2017, 15.27 uur

Een Engels pretpark heeft een groep bezoekers geweigerd vanwege een 'godsdienstig wapen'. Enkele aanhangers van de religie sikhisme wilden eerder deze maand een kinderfeestje vieren in attractiepark Drayton Manor, maar bij de ingang werd het gezelschap tegengehouden door beveiligers.

Eén van de aanwezige volwassenen bleek een kirpán bij zich te hebben, een soort dolk. Van hun geloof moeten sikhs dat attribuut 24 uur per dag bij zich dragen. Bewakers van het pretpark zagen het voorwerp als een potentieel wapen, maar de drager weigerde de dolk af te geven.

Daarop werd besloten om de groep niet binnen te laten. "Voor deze mensen voelt het afgeven van een kirpán als het amputeren van een ledemaat", schrijft een vriend van de gelovigen op zijn blog. "Ze hebben een heilige eed afgelegd die niet gebroken mag worden."

Hij vindt het schandalig dat het gezelschap weggestuurd is. "Ik walg van het vernederende gedrag dat ik heb moeten aanschouwen en ik ben extreem teleurgesteld in het discriminerende personeel van Drayton Manor."

Een woordvoerder van het park laat weten dat er voor sikhs speciale heilige kettingen klaarliggen die ze kunnen dragen als een alternatief voor de kirpán. "Het is jammer dat deze sikhistische bezoekers daar geen gebruik van wilden maken", aldus de voorlichter. "Het meenemen van een dolk vormt een risico voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten."

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be