Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

'Mister Phantasialand' Gottlieb Löffelhardt (76) overleden

09-07-2011, 12.05 uur | Reacties

Er is een einde gekomen aan het leven van Gottlieb Löffelhardt, een van de twee oprichters van Phantasialand. Hij overleed donderdag op 76-jarige leeftijd.

Onder de leiding van Gottlieb groeide Phantasialand van een regionaal sprookjesparkje uit tot een volwaardig themapark met een paar miljoen bezoekers per jaar. De visionair haalde verschillende achtbanen binnen en investeerde in de jaren negentig ook een hoop geld in het Italiaanse pretpark Mirabilandia.

In 1998 nam zijn zoon Robert Löffelhardt de dagelijkse leiding van Phantasialand over.

Meer Phantasialand
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be