Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Veldhoven

Overname dierentuin gaat niet door: rekeningen niet betaald

12-06-2017, 15.19 uur

De overname van een Brabants dierenpark gaat niet door. Een Belgisch koppel had afgesproken om Zoo Veldhoven over te kopen, maar de twee kwamen hun betalingsverplichtingen niet na. Inmiddels zijn ze met de noorderzon vertrokken.

Enkele maanden geleden werd gecommuniceerd dat de dierentuin was overgenomen door Angelo Devolder en Julie Debaere, twee jonge Belgen. In werkelijkheid was de koop nog niet rond, omdat de rekeningen aan de oorspronkelijke eigenaar Richard Loomans niet werden betaald.

Via een kort geding heeft hij afgedwongen dat het stel weer moest vertrekken. Loomans blijft de eigenaar. Hij zit nu opgescheept met openstaande rekeningen ter waarde van tienduizenden euro's, onder meer voor een nieuwe speeltuin. De Belgen zijn niet meer te bereiken.

De Facebook-pagina van Zoo Veldhoven is uit de lucht gehaald. Het park blijft vooralsnog gewoon open.

Meer Zoo Veldhoven
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be