Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Jongen (7) breekt beide armen bij val uit kermisattractie

12-06-2017, 12.50 uur

Een 7-jarige jongen is afgelopen weekend ernstig gewond geraakt bij een val uit een kermisattractie. Joshia van Dijk werd zondag uit de Rock Express in de Groningse plaats Uithuizen geslingerd. Hij brak beide armen en moet een operatie ondergaan. Ook liep hij een flinke hersenschudding op.

Dat laat zijn moeder weten aan RTV Noord. "Hij gleed onderuit en hees zichzelf weer omhoog. Daarna is hij, terwijl hij zat, door de hoge snelheid uit de Rock Express geslingerd. De rit ging daarna gewoon door." Volgens haar zat de beugel gewoon dicht.

De Duitse exploitant van de attractie beweert echter dat de jongen tijdens de rit is gaan staan. Onzin, zegt de moeder van het slachtoffer. "Hij is absoluut niet gaan staan." Ze is van plan om een advocaat in de arm te nemen zodat de attractie stilgelegd kan worden.

De politie heeft gesproken met de exploitant. Vervolgens is besloten om geen onderzoek in te stellen. Er wordt wel onderzoek gedaan door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De kermis in Uithuizen duurde tot zondagavond.

Afgelopen zomer raakten twee meisjes en één jongen gewond toen ze in Coevorden uit de Rock Express vielen. Hun beugel zou tijdens een ritje open zijn gegaan. Het certificaat van de attractie werd toen tijdelijk ingetrokken door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be