Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Theatershow Duinrell deze zomer naar schatting voor 40.000e keer opgevoerd

11-08-2017, 11.49 uur

Een poppenvoorstelling in Duinrell is waarschijnlijk de vaakst opgevoerde theatershow van Nederland. Deze zomer wordt de Kwakus Kwebbel Show in het Wassenaarse attractiepark naar schatting voor de 40.000e keer vertoond sinds de opening in 1988.

De computergestuurde animatronicshow draait om de badderende eend Kwakus Kwebbel en zijn vriend de Mol, die beweert dat hij is gebeten door een insect. In de vijftien minuten durende voorstelling probeert de Mol te ontdekken wie hem een bult heeft bezorgd.

De vijftien verschillende poppen in de show bewegen met behulp van luchtdruk. De stemmen werden ingesproken door zangers Nico Haak, Gerard Cox, Bonnie St. Claire, Joost Timp en José Hoebee. Haak, die de rol van Kwakus speelde, overleed twee jaar na de première aan een hartaanval.

De Kwakus Kwebbel Show is al bijna dertig jaar minstens vijf keer per dag te zien tijdens openingsdagen van Duinrell. "We zijn trots dat de show na al die tijd nog steeds kinderen en hun ouders weet te vermaken", zegt een woordvoerder van het park. "Dat de productie al generatie op generatie een succes is, laat zien hoe tijdloos een verhaal kan zijn."

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be