Duinrell

Theatershow Duinrell deze zomer voor 40.000e keer opgevoerd

11-08-2017, 11:49 uur | Reacties

Een poppenvoorstelling in Duinrell is waarschijnlijk de vaakst opgevoerde theatershow van Nederland. Deze zomer wordt de Kwakus Kwebbel Show in het Wassenaarse attractiepark voor de 40.000e keer vertoond sinds de opening in 1988.

De computergestuurde animatronicshow draait om de badderende eend Kwakus Kwebbel en zijn vriend de Mol, die beweert dat hij is gebeten door een insect. In de vijftien minuten durende voorstelling probeert de Mol te ontdekken wie hem een bult heeft bezorgd.


ZIE OOK: Nostalgische poppenshow Julianatoren verdwijnt

De vijftien verschillende poppen in de show bewegen met behulp van luchtdruk. De stemmen werden ingesproken door zangers Nico Haak, Gerard Cox, Bonnie St. Claire, Joost Timp en José Hoebee. Haak, die de rol van Kwakus speelde, overleed twee jaar na de première aan een hartaanval.

De Kwakus Kwebbel Show is al bijna dertig jaar minstens vijf keer per dag te zien tijdens openingsdagen van Duinrell. "We zijn trots dat de show na al die tijd nog steeds kinderen en hun ouders weet te vermaken", zegt een woordvoerder van het park. "Dat de productie al generatie op generatie een succes is, laat zien hoe tijdloos een verhaal kan zijn."

ZIE OOK: Efteling laat indrukwekkende robot uit nieuwe attractie Symbolica zien

Reacties