Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-figuren nagebouwd in zand

10-05-2017, 18.07 uur

Zandkunstenaars hebben enkele bekende figuren uit de Efteling nagebouwd met behulp van zand. Verschillende bewoners van het sprookjespark zijn onderdeel van 't Veluws Zandsculpturenfestijn, dat tot eind oktober te vinden is in de Gelderse gemeente Barneveld.

Het Efteling-sculptuur bestaat uit de Sprookjesboom, de Trollenkoning, Matroos Gijs - de Holle Bolle Gijs bij het Spookslot - en Langnek. Het pretpark zegt vereerd te zijn met het kunstwerk.

De Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo heeft ook een eigen sculptuur. Verder is er een enorme zand-achtbaan gebouwd. Daarin zitten pretparkmascottes van de Efteling, Walibi, Duinrell, Slagharen en de Julianatoren.

Entreekaarten voor het festival kosten 9,50 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen. Omdat er een speciale laag vernis is aangebracht, zijn de sculpturen beschermd tegen regen en hagel.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be