Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand maakt indruk met maquette van nieuw themagebied

05-05-2017, 20.26 uur

Phantasialand toont een indrukwekkende maquette van een nieuw themagebied. Het Duitse attractiepark opende vorig jaar het themadeel Klugheim, met twee achtbanen. Tijdens de bouw werd het nauwkeurige schaalmodel gebruikt als basis.

"Dit gedetailleerde model was bij het bouwproces van groot belang, zodat we meteen een goed beeld konden krijgen van het toekomstige gebied", vertelt projectleider Hans-Heinrich Obergfäl. "Dat krijg je niet voor elkaar met tekeningen of een computeranimatie."

"Architecten, timmerlieden, dakdekkers en stratenmakers hebben bij dit model gestaan en foto's gemaakt, zodat ze vervolgens precies wisten wat er van hen verlangd werd", aldus Obergfäl. "Klugheim was het meest complexe project wat we tot nu toe gedaan hebben."

Nu laat Phantasialand voor het eerst beelden zien van de maquette - met een schaal van één op honderd. In Klugheim staan de family boomerang coaster Raik en de multi-launch coaster Taron.



Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be