Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling maakt bezoekersaantallen 2016 bekend

20-04-2017, 14.57 uur | Reacties

De Efteling heeft bekendgemaakt hoeveel bezoekers het attractiepark het afgelopen jaar heeft getrokken. In 2016 verwelkomde het Brabantse sprookjespark 4,76 miljoen gasten. Dat zijn er 80.000 meer dan een jaar eerder, een stijging van 1,7 procent.

Vorig jaar opende de Efteling geen grote nieuwe attractie. Wel werd het sprookje van Pinokkio toegevoegd aan het Sprookjesbos. In 2015 noteerde de Efteling 4,68 miljoen bezoekers, mede dankzij de opening van dive coaster Baron 1898. Komende zomer gaat de nieuwe attractie Symbolica open.

Begin januari kwamen er al voorlopige cijfers naar buiten. Toen sprak men over "ruim 4,7 miljoen bezoekers" in 2016. Het is de bedoeling om in 2020 de grens van vijf miljoen jaarlijkse gasten te doorbreken.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be