Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Bouwer van Efteling-attractie Symbolica: 'Virtual reality voegt niks toe'

08-04-2017, 12.30 uur

De bouwer van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica is absoluut geen voorstander van virtualreality-brillen. Fabrikant ETF Ride Systems uit Nederweert levert transportsystemen voor darkrides, waaronder Symbolica. Virtual reality zou niets toevoegen, zegt directeur Ruud Koppens.

"Na enkele tests concludeer ik dat je net zo goed in een simulator kan gaan zitten", vertelt Koppens in gesprek met Brakesection Magazine. "Een VR-systeem heeft zeker zijn voordelen, maar je zal altijd beseffen dat je naar een schermpje kijkt en dat het niet echt is."

Een mooi decor schept te allen tijde meer respect en verbazing, denkt de directeur. Hij benadrukt verder dat het op- en afzetten van VR-brillen kan zorgen voor veel rompslomp. Bovendien valt al het contact met medepassagiers bij virtual reality weg.

Ook de Efteling zelf heeft het niet zo op attracties met virtual reality. "Het is een mooie en unieke beleving, maar ook heel individueel", zei operationeel directeur Coen Bertens eerder. Walibi Holland opent volgende week als eerste pretpark in Nederland een virtualreality-attractie.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be