Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Grootste overdekte waterglijbaan ter wereld in Drenthe

05-04-2017, 07.59 uur

Een bungalowpark in Drenthe is bezig met de bouw van de grootste overdekte waterglijbaan ter wereld. Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, neemt komend najaar een toren met drie nieuwe glijbanen in gebruik. Eén daarvan breekt een wereldrecord.

De grootste indoor glijbaan ter wereld bestaat uit een reusachtige trechter met een diameter van negentien meter, waar bezoekers zittend in een vierpersoonsband heen en weer slingeren. Inmiddels is de 'cone' zelf al grotendeels af.

De tweede slide wordt voorzien van interactieve lichteffecten. Met een hoogte van 18,5 meter is het de hoogste bandenglijbaan van de Benelux. De derde baan is gericht op snelheid. Hof van Saksen spreekt over de hoogste en steilste indoor speedslide van Nederland, met een topsnelheid van meer dan 60 kilometer per uur.

"Met de komst van deze bijzondere waterglijbanen bieden we ook juist de oudere kinderen een buitengewone ervaring", zegt algemeen directeur Roland Rozenbroek van Hof van Saksen. De drie waterattracties worden geleverd door glijbaanspecialist Van Egdom.

Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be