Hof van Saksen

Grootste overdekte waterglijbaan ter wereld in Drenthe

05-04-2017, 07:59 uur | Reacties

Een bungalowpark in Drenthe is bezig met de bouw van de grootste overdekte waterglijbaan ter wereld. Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, neemt komend najaar een toren met drie nieuwe glijbanen in gebruik. Eén daarvan breekt een wereldrecord.

De grootste indoor glijbaan ter wereld bestaat uit een reusachtige trechter met een diameter van negentien meter, waar bezoekers zittend in een vierpersoonsband heen en weer slingeren. Inmiddels is de 'cone' zelf al grotendeels af.


ZIE OOK: Foto's: Duinrell bouwt spectaculaire glijbaan met drie trechters

De tweede slide wordt voorzien van interactieve lichteffecten. Met een hoogte van 18,5 meter is het de hoogste bandenglijbaan van de Benelux. De derde baan is gericht op snelheid. Hof van Saksen spreekt over de hoogste en steilste indoor speedslide van Nederland, met een topsnelheid van meer dan 60 kilometer per uur.

"Met de komst van deze bijzondere waterglijbanen bieden we ook juist de oudere kinderen een buitengewone ervaring", zegt algemeen directeur Roland Rozenbroek van Hof van Saksen. De drie waterattracties worden geleverd door glijbaanspecialist Van Egdom.

ZIE OOK: Langste trechterglijbaan ter wereld wordt gebouwd in Drenthe

Reacties