Efteling

Efteling krijgt duizenden nieuwe sprookjes toegestuurd

04-04-2017, 15.37 uur | Reacties

De Efteling staat een zware klus te wachten. Het pretpark moet gaan kiezen uit duizenden nieuwe sprookjes. Een schrijfwedstrijd leverde maar liefst 2800 nieuwe sprookjesverhalen op. Veertien daarvan zullen dienen als inspiratiebron voor een verhaal in een nieuwe Efteling-sprookjesbundel.

Het insturen van een sprookje kon tot en met 11 maart. De sprookjes van maximaal 1001 woorden moesten zich afspelen in de toekomst en beginnen met "Eens is er..." in plaats van "Er was eens...".


ZIE OOK: Efteling organiseert wedstrijd: verzin een nieuw Efteling-sprookje

Bij het jureren krijgt de Efteling hulp van een vakjury bestaande uit onder meer Jochem van Gelder, Simone van der Vlugt, Jan Rot en Plien van Bennekom. De winnende verhalen worden half mei bekend. Het nieuwe boek, geschreven door Paul van Loon en prinses Laurentien, komt uit in het voorjaar van 2018.

Juryvoorzitter van de 'Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen' is Efteling-directielid Olaf Vugts. "Dat sprookjes ook anno 2017 springlevend zijn, wordt bewezen door het overweldigende aantal inzendingen", zegt hij. "Al onze verwachtingen zijn overtroffen."

ZIE OOK: Efteling introduceert nieuw figuur: de Sprookjessprokkelaar

Reacties