Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Looopings onthult: dit gebeurt er in de nieuwe Walibi-attractie NeuroGen

04-04-2017, 19.02 uur

Benieuwd wat er zich precies afspeelt achter de deuren van de nieuwe attractie NeuroGen in Walibi Holland? Looopings kan als eerste melden wat bezoekers te wachten staat als ze de virtualreality-beleving betreden. Men ondergaat een 'behandeling' in een mysterieuze kliniek. De belangrijkste onderdelen: een auto-ongeluk, drugsgebruik en een bijna-doodervaring.

Bij binnenkomst passeren gasten drie scanapparaten met geluids-, licht- en rookeffecten. Na een korte introductie worden 'patiënten' begeleid naar een aparte kamer. Daar nemen ze plaats op een stoel, waarna ze een koptelefoon en een virtualreality-bril op krijgen.

NeuroGen belooft dat de behandeling klanten slimmer maakt. De film in de virtualreality-bril 'duikt' het menselijk brein van de bezoeker in, maar door een mankement komen er plotseling herinneringen van een ander persoon voorbij. Ondertussen beweegt de stoel heen en weer.

Alle personages in de film spreken Engels. De zin "You will be okay" keert voortdurend terug. Het verhaal begint met een geboorte, gevolgd door een scène in een speeltuin en een scène in een gymzaal. Beide situaties lopen niet goed af: de hoofdpersoon belandt op pijnlijke wijze op de grond.

De climax komt op een bizar feest, waar te zien is hoe de hoofdrolspeler een pil krijgt toegediend. Wat volgt is een krankzinnige drugstrip. Er komen onder meer zoenende mannen, een clown en pinguïns in beeld. Aan de wazige droomwereld komt abrupt een eind als het beeld verspringt naar een scène in een rijdende auto.

De geslikte pil blijkt vergiftigd te zijn. Op weg naar het ziekenhuis vindt er een ongeluk plaats. De auto knalt tegen een vrachtwagen aan, vliegt over de kop en belandt in het water. Vervolgens loopt de wagen vol, waarna het beeld weer op zwart springt.

Even later wordt het hoofdpersonage wakker in een ziekenhuis, waar artsen een poging doen om zijn of haar leven te redden. De film eindigt met twee harde schokken. Dan is de film voorbij en gaan de virtualreality-bril en koptelefoon weer af.

Een bezoek aan NeuroGen duurt ongeveer vijf minuten. De psychologische attractie gaat op 14 april open. Vanwege de beperkte capaciteit worden er maximaal zestig personen per uur toegelaten. Vooraf reserveren kost 5 euro per persoon. Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be