Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Discovery Centre Scheveningen

Knallende politieke ruzie over Legoland in Scheveningen

17-02-2017, 14.29 uur

Het plan om in Scheveningen een vestiging van Legoland te openen, heeft geleid tot een fikse politieke ruzie. Tijdens een Haagse raadsvergadering bleef gisteravond lang onduidelijk of het voorstel goedgekeurd zou worden. Twee coalitiepartijen zien de komst van het pretpark totaal niet zitten.

De PvdA en de Haagse Stadspartij bleven zich afgelopen nacht verzetten tegen het plan om een Legoland Discovery Centre te bouwen naast het Kurhaus in Scheveningen. Vooral de financiering van het project riep vraagtekens op.

"Wij kunnen dit niet verkopen", zei PvdA-raadslid Bülent Aydin tijdens een urenlang debat. Hij sprak over "houtje-touwtjewerk vol vage financiële constructies" die "schots en scheef" in elkaar zitten. "Wij gokken niet met publiek geld."

Dankzij oppositiepartijen PVV en Groep de Mos kreeg het plan alsnog voldoende steun. De gemeente steunt het project met een eenmalige bijdrage van 455.000 euro. Daarnaast wordt er 16 miljoen geïnvesteerd, maar dat bedrag zou via erfpachtconstructie weer terug moeten komen.

Legoland Discovery Centre Scheveningen gaat volgens de planning open in 2019. De overdekte trekpleister met verschillende Lego-attracties richt zich op kinderen van 2 tot 12 jaar. Eigenaar Merlin Entertainments verwacht jaarlijks 350.000 bezoekers.

Meer Legoland Discovery Centre Scheveningen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be