Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling schenkt geld voor plastic tasjes aan goed doel

16-02-2017, 20.23 uur

Efteling-bezoekers hebben zonder dat ze het wisten een goed doel gesteund. Het geld dat de Efteling sinds 1 januari heeft opgehaald met de verkoop van plastic tassen in souvenirwinkels, wordt gedoneerd aan het Kaatsheuvelse buurthuis De Rode Loper.

Dat bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. De actie is een initiatief van een medewerkster, die met het idee naar het management stapte. Inwoners van Kaatsheuvel kunnen in ontmoetingscentrum De Rode Loper terecht voor bijvoorbeeld cursussen.

Om zwerfvuil en verspilling tegen te gaan, zijn gratis plastic tassen in Nederland vanaf 1 januari 2016 niet meer toegestaan. Efteling-bezoekers die hun souvenirs mee willen nemen in een zak, betalen daar nu een kleine vergoeding voor.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be