Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Politiek blijft hameren op verhuizing van Julianatoren

10-02-2017, 23.55 uur

Kan een verhuizing de oplossing zijn voor de problemen van de Julianatoren? Een lokale politieke partij denkt van wel. Lokaal Apeldoorn wil laten onderzoeken of het Apeldoornse attractiepark verhuisd kan worden naar Nieuw-Milligen.

Op de huidige locatie wordt de Julianatoren tegengewerkt door buurtbewoners en milieuactivisten die klagen over verkeersoverlast en schade aan het milieu. Afgelopen week zette de Raad van State een streep door een pas opgesteld bestemmingsplan.

Na die tegenslag moet de toekomst van het park en de omgeving serieus ter discussie worden gesteld, vindt raadslid Ben Hendrikse. Volgens Lokaal Apeldoorn zou het dom zijn om het verhuisidee niet te onderzoeken. De Julianatoren ligt naast een beschermd Natura 2000-gebied.

De partij pleitte vorig jaar ook al voor het verplaatsen van de attracties naar een andere plek. Toen vond de gemeente dat plan nog te duur. Ook de Stichting Werkgroep Milieuzorg zinspeelt op een verhuizing.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be