Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling experimenteert met aangewezen zitplaatsen bij achtbaan Joris en de Draak

05-02-2017, 17.30 uurBeeld: @ThomasTijman, @DatIsMax

De Efteling is een test gestart met aangewezen zitplaatsen bij de houten achtbaan Joris en de Draak. In het station van de rollercoaster staan vanaf vandaag twee medewerkers die bezoekers een poortje toewijzen. Dat moet de wachttijd bij de attractie aanzienlijk verkorten.

De houten achtbaan opende in 2010. Bij het ontwerpen van het station is destijds geen rekening gehouden met bezoekersstromen, waardoor regelmatig opstoppingen ontstonden.

Passagiers die per se voorin wilden zitten, hoopten zich bijvoorbeeld op bij het eerste poortje. Zij versperden daarmee de weg voor anderen. Voor het nieuwe systeem zijn de twaalf rijen voorzien van tijdelijke affiches met nummers.

Joris en de Draak is de derde Efteling-achtbaan waar gewerkt wordt met een zogeheten 'grouper'. Ook bij de Bobbaan en Baron 1898 staan personeelsleden die bezoekers verdelen over de karretjes.

Het pretpark zou bij Joris en de Draak het liefst ook een speciale single riders-rij implementeren, maar daarvoor moet de indeling van het station aangepast worden.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be